Posted on: august 20, 2021 Posted by: florinolteanu Comments: 0

UMF Timișoara va oferi studenților săi, un nou campus la Ghiroda. Acesta va fi realizat respectând cele mai noi standarde ale momentului.

Cseke Attila a declarat: „Susținem dezvoltarea rețelei de sănătate și educație. Performanța în educație se poate obține prin asigurarea de condiții de studiu la standarde înalte. Acest obiectiv poate fi atins atunci când studenții își pot desfășura activitatea într-un mediu modern, cu dotări de ultimă generație.”

UMF asigură formarea a peste 7.000 de studenți și a aproximativ 2.300 de rezidenți. Sunt 819 cadre didactice, specializate în peste 100 de discipline. Se desfășoară studii universitare de doctorat în 3 domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat: 87 la medicină generală, 14 la medicină dentară și 5 la farmacie.

UMF „Victor Babeș” din Timișoara va primi 144 de milioane de lei din bugetul de stat. Banii vor fi utlizați pentru un corp nou de clădire cu patru etaje, la Ghiroda. Noul spațiu didactic va fi dotat cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii și un muzeu antropologic. Clădirea va avea și un centru expozițional, birouri pentru cadre didactice și personalul științific. Vor mai fi și două săli de studiu și discuții. Vor exista grupuri sanitare, spații tehnice și administrative, spații de circulație și pentru ascensoare.

Va fi amenajat un corp de clădire cu rol didactic. Va exista și un imobil cu unități de cazare, sală și terenuri de sport.

Dotările vor fi moderne: instalații electrice, de protecție împotriva șocurilor. Va fi și un sistem de avertizare și detecție la incendiu, completat cu un sistem voce-date. Va exista și un sistem de supraveghere video. Vor fi sisteme de avertizare panică, instalații de stins incendii, instalații termice, de ventilare, irigare a spațiilor verzi.

Este, de departe, cea mai importantă realizare din ultimele trei decenii pentru școala de medicină din Timișoara.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.