Posted on: septembrie 22, 2022 Posted by: florinolteanu Comments: 0

Dorel Umbrărescu, deținător al UMB Spedition din Bacău este antreprenorul care va executa trosnonul bănățean Margina-Holdea al sectorului de autostradă Lugoj-Deva. DRDP Timișoara a anunțat că Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o este câștigătoarea licitației acestui sector: „Durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de zece ani”. Valoarea lucrării este de 1,9 miliarde lei fără TVA.

Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, dintre localitățile Margina și Holdea, include două tuneluri pentru urși. Tunelurile vor avea lungimea de 2,13 kilometri. Tunelurile vor fi compuse din două galerii unidirecționale având fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 metri.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat: „Autostrada se întrerupe 14 kilometri, acest lucru trebuie să se termine. Doar proiectarea va dura un an. A fost condiție la licitație, durata de execuție, fiindcă deși unii spuneau că nu se mai poate face că se pierd banii din PNRR, uite că se face (…)

S-au încheiat toate procedurile pentru tronsonul de la Margina la Holdea – este un constructor român desemnat în urma licitației. Ne dă siguranța că va termina acest contract în condițiile pe care și le asumă de la început. Nu vreau să fac clasamente, dar UMB cred că e cel mai mare constructor pe infrastructură. După desemnarea constructorului de către CNAIR, sunt zece zile în care se pot depune contestații la Consiliul Național pentru Combaterea Contestațiilor (CNSC). Dacă se contestă licitația, soluția trebuie dată în 30 de zile. Nu vreau să anticipez, dar în ultima vreme nu prea au mai fost contestații pe proiectele de infrastructură”.

Semnarea contractelor se va face după eventualele contestații.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.