Posted on: martie 21, 2021 Posted by: Gruescu Mihaela Comments: 0

Aseară a avut loc ședința CJSU la Timișoara, cu scopul de a dezbate problema carantinei. În urma acesteia, decizia a fost una neașteptată. Conform rezultatului votului (20 pro, 9 împotrivă și 9 abțineri), s-a hotărât ieșirea din carantină. Astfel, începând de luni, Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă vor scăpa de declarațiile pe propria răspundere.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează : 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare”, anunță Prefectura Timiș.

Chiar dacă toată lumea aștepta ca incidența cazurilor să scadă în perioada de carantină, acest lucru nu s-a întâmplat. Se aștepta decizia continuării acestei perioade cu încă 7 zile. Pentru a-și exprima nemulțumirea și dorința de a fi liberi, timișorenii au ieșit în stradă și au protestat ore în șir. Acest eveniment s-a soldat cu multe amenzi din partea jandarmilor. Pe lângă reclamațiile aduse, oamenii cereau și demisia primarului Dominic Fritz.

Iată care a fost situația Timișoarei și a localităților periurbane la începutul și la sfârșitul carantinei:

  • 8 martie: Timișoara (7,36), Giroc (10,47), Dumbrăvița (9,88), Moșnița Nouă (12,39), Ghiroda (6,39);
  • 20 martie: Timișoara (8,19), Giroc (10,42), Dumbrăvița (7,42), Moșnița Nouă (11,22), Ghiroda (7,71).

Vă reamintim că pe data de 8 martie, municipiul și localitățile periurbane au intrat în carantină pentru 14 zile, în urma numărului mare de îmbolnăviri.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.