Posted on: martie 22, 2021 Posted by: Gruescu Mihaela Comments: 0

Timișoara, Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă și Dumbrăvița rămân în carantină pentru încă 72 de ore. Această hotărâre a fost luată aseară la București, la ordinul lui Raed Arafat.

Sâmbătă seară a fost ședința CJSU Timiș, ședință în care s-a luat decizia ieșirii din carantină. La 24 de ore, hotărârea a fost schimbată. În urma consultărilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Raed Arafat a decis continuarea carantinei „până la găsirea unei soluții viabile”.

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00”, a transmis Grupul de Cominicare Strategică.

Vă reamintim că Timișoara nu a dorit continuarea perioadei de carantină, chiar dacă rata de infectare este de peste 8 la mia de locuitori.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.