Posted on: noiembrie 6, 2021 Posted by: florinolteanu Comments: 0

Reșița va oferi până la 500 locuri de muncă. Compania EMZ, cu sediul în orașul bavarez Nabburg, Germania, va construi o nouă fabrică la Reșița.  Investiția se ridică la suma de circa 5 milioane de euro. În prima fază la Reșița vor lucra între 50 şi 100 de persoane. În viitor se va ajunge la maximul proiectat de 500 de noi de locuri de muncă. Compania este specializată în producţia de tehnologii electrocasnice şi de mediu

Compania EMZ va coopera cu Centrul Universitar UBB din Reşiţa. Producţia va începe în toamna anului viitor.    EMZ va construi o  unitate de producţie având o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp în parcul industrial al oraşului.  

Veit Schmucker, manager de operaţiuni şi manager de proiect la EMZ a declarat: „Am ales România, mai exact Reşiţa, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiţionale. Unul dintre factori a fost cu siguranţă sprijinul oferit de administraţia locală. Dar, mai presus de toate, sprijinul foarte profesionist, obiectiv şi de încredere din partea echipei AHK ne-a ajutat foarte mult în procesul de luare a deciziei” .   

Directorul general al AHK, Sebastian Metz a declarat: „Prin activitatea noastră de consultanţă oferită investitorilor germani, am contribuit semnificativ la crearea a mii de noi locuri de muncă în România în ultimii ani. Companiile germane numără în total peste 250.000 de angajaţi în România. Relaţiile economice bilaterale sunt foarte intense, iar AHK România demonstrează, prin numeroasele sale activităţi şi servicii de consultanţă, că este motorul central pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor economice bilaterale”.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.