Posted on: iunie 10, 2022 Posted by: ioana Comments: 0

Maselele de minte sunt unele dintre cele mai neplacute masele din punctul de vedere al aparitiei lor. Ele determinina durere si disconfort si inflamatii puternice. Ele erup in jurul varstei de 18-25 ani si sunt ultimele care cresc. De aceea pot interveni in cadrul aspectului general al gurii. Este bine sa extragi maseaua de minte si sa indepartezi neplacerile pe care ti le poate provoca. 

La Excedent vei descoperi solutiile tale pentru dinti frumosi si sanatosi si vei putea face acest tip de interventie. Iata care sunt principalele motive pentru care este bine sa indepartezi maseaua de minte:

Maseaua de minte nu mai are un rol in masticatie precum avea acum multe mii de ani

Maseaua de minte este o masea care nu te mai ajuta sa mesteci alimentele dure, pe care le mestecau stramosii nostri. Astfel, este bine de stiut ca tu nu mai ai nevoie de existenta ei si ca nu te va ajuta sa ai o digestie mai buna. In trecut, oamenii mestecau in partea din spate a danturii pentru a avea forta in a sparge nuci cu coaja sau a desface alte tipuri de invelis tare. In prezent mancarea este preparata termic si se mesteca usor. 

Maseaua de minte ii deterioreaza pe ceilalti dinti

Maseaua de minte este cea care deterioreaza alti dinti. Ea este construita din material care se cariaza usor si care ii influenteaza si pe dintii de langa. De asemenea, apar modificari ale pozitiilor dintilor atunci cand maselele de minte imping molarii de langa. Maselele de minte pot avea si pozitii de crestere care nu sunt bune pentru restul danturii, impingand constant dintii si determinand strambarea lor. 

Nu ajungi usor sa cureti locul in care apare maseaua de minte si de aceea apar pungi parodontale in acea zona

Maselele de minte sunt pozitionate foarte in spate si nu pot sa fie curatate foarte bine. De aceea apar pungile parodontale si alte tiprui de probleme asociate. Maselele de minte se recomanda sa fie extrase. 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.