Posted on: august 20, 2021 Posted by: florinolteanu Comments: 0

Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte va lansa Apelul 5 / 2021 de finanțare nerambursabilă de la bugetul local a proiectelor pentru tineret. Bugetul alocat totalizează 1.000.000 de lei.

Primăria Timișoara dorește dezvoltarea mediului social care valorifică potențialul tinerilor pentru a devini membri activi ai comunităților în care trăiesc.

„Ne dorim să susținem asociații și fundații care să participe activ la viața culturală, socială și educațională a orașului, prin proiecte de și pentru tineret, care să asigure oportunităţi egale de acces la educaţie non-formală, exprimare liberă, profesionalizare și creație”, este punctul de vedere exprimat de Primăria Timișoara.

 Website-ul beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte/apel-5-2021-tineret este portalul unde se poate depune spre finanțare maxim un proiect de maxim 75.000 lei.

Alexandru Boca, inspector de specialitate programe și proiecte a precizat : „Acesta este ultimul apel lansat de Centrul de Proiecte în 2021, pe care îl dedicăm tinerilor. Așteptăm să vă înscrieți proiectele și vă încurajăm să ne contactați pentru consultanță sau clarificări în perioada depunerii. Suntem curioși să vedem ideile și inițiativele voastre”.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este un serviciu public de interes local al Municipiului Timișoara, având personalitate juridică. Acesta funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Este finanțat din subvenții de la bugetul local al Municipiului Timișoara și venituri proprii. Totodată poate fi finanțat din sponsorizări sau donații.

 Centrul finanțează proiecte în cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.

Timișoara este Capitală Culturală Europeană, manifestările fiind amânate din cauza pandemiei. Timișoara ține pasul cu elita europeană și promovează tinerii. Municipalitatea dorește ca tinerii să se implice activ în societate. Timișoara este orașul unde acum peste 30 de ani s-a murit pentru libertate. Tinerii au fost și atunci primii care au ieșit în stradă. Evident, că fără jertfa lor, azi, România nu era în Uniunea Europeană. Municipiul Timișoara este orașul tinerilor.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.