Posted on: septembrie 23, 2022 Posted by: florinolteanu Comments: 0

Primăria Tiimișoara a lansat procedura de achiziție a „Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Timișoara și a Zonei urbane funcționale pentru perioada de programare 2021-2027″.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Polului de Creștere Timișoara aferentă perioadei 2021-2027 va fi rezultatul unor audit-uri, analize, urmate de stabilireea principalelor obiective, crearea programelor, stabilirea măsurilor de management al implementării Strategiei. Contractul ae o valoare estimată de 270.000 lei fără TVA, pe o durată de șase luni. Data de 29 septembrie este data limită pentru depunerea ofertelor.

Municipalitatea a declarat într-un comunicat:

„Timișoara este considerată a fi cel mai important pol de creștere în zona Banatului. În același timp, municipiul Timișoara și localitățile învecinate au dezvoltat relații complexe ce acoperă o multitudine de teme de interes comun: transport public, locuri de muncă, aprovizionare cu produse agricole etc. Polul de creștere Timișoara este format din 21 de localități, care au aderat din proprie voință la această structură, astfel încât să dezvolte împreună proiecte benefice pentru Timișoara și pentru localitățile lor, iar Strategia trebuie să includă date referitoare la Polul de Creștere„SIDU este fundamentul pentru deciziile de alocare a resurselor disponibile, iar acuratețea și actualitatea datelor sunt esențiale în stabilirea și ajustarea obiectivelor, a măsurilor și alocărilor financiare, a proiectelor care vor fi depuse spre finanțare, deoarece Strategia va cuprinde și o listă de proiecte, cu obiective, valori estimate și surse de finanțare (…)Este o perioadă în care accesarea fondurilor europene este o prioritate, iar Primăria Timișoara a depus deja 16 proiecte noi în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile, în perioada octombrie 2020 – 15 iulie 2022, în valoare totală de 220 de milioane de lei. În perioada următoare vor fi depuse mai multe proiecte pentru a primi finanțare nerambursabilă

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.