Posted on: august 28, 2021 Posted by: florinolteanu Comments: 0

O ambulanță socială va ajunge la Primăria Dudeștii Noi din județul Timiș. Este un proiect inedit care vine în sprijinul celor aflați în nevoie.

O ambulanță socială care să se poată interveni în caz de urgențe sociale va fi cumpărată printr-o licitație publică. Valoarea investiției este de peste 75.000 de euro (TVA inclus), iar ofertele pot fi depuse până pe 6 septembrie 2021, ora 15.00.

O ambulanță socială este necesară în optica autorităților locale din Dudeștii Noi, pentru cetățenii aflați la limita sărăciei. Aceștia au probleme de sănătate iar singura șansă de a primi tratament gratuit ar fi când ar ajunge internați la Urgență. Aici, gratuitatea se respectă numai pentru trei zile.

Anunuțul pentru lictație este următorul:

Autoritatea contractantă intenționează să achiziționeze o ambulanță pentru urgențe sociale, ca structură de sprijin și intervenție în cadrul SPAS Dudeștii Noi. Aceasta va funcționa ca un centru multifuncțional de dezvoltare integrată (CMDI), care va furniza servicii atât la sediu cât și în teritoriul comunei Dudeștii Noi. Aceasta va asigura servicii de asistență comunitară și/sau ambulanță socială și servicii medicale primare pentru cazurile de urgență socială depistate de către angajații SPAS”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Anunțul licitației despre o ambulanță socială este concludent

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Valoarea acestuia este de 75 000 euro cu TVA inclus.

Așadar, Primăria vine în sprijinul persoanelor cu probleme. Este o inițiativă lăudabilă. În descrierea din anununțul pentru licitație, se mai precizează:

Principalele obiective ale Ambulanței pentru Urgențe Sociale Dudeștii Noi vor fi: acordarea asistenței medico-sociale persoanelor/grupurilor cu risc crescut de excluziune socială, care reprezintă urgențe sociale; transmiterea cazurilor depistate către compartimentele specializate în vederea asigurării serviciilor de care au nevoie persoanele aflate în situații de criză medico-socială; medierea relațiilor cu serviciile publice de urgență specializate (spitale, policlinici, centre rezidențiale, adăposturi de urgență etc) în vederea internării/cazării persoanelor aflate în situație de criză”.

Primăriile din Timiș fac eforturi să țină pasul cu greutățile vremurilor. Efortul lor este demn de apreciat.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.