Posted on: iunie 7, 2021 Posted by: ramona Comments: 0
implant dentar

Dintre toate solutiile de ultima generatie utilizate in stomatologie, un implant dentar se dovedeste cea mai de succes, aducand un grad crescut de satisfactie pentru toti pacientii. Disponibil si in clinica dentalpremier.ro, tratamentul reprezinta solutia ideala de a inlocui un dinte pierdut, prin intermediul unei piese care tine loc de radacina, realizata dintr-un material biocompatibil, precum zirconiu sau titan.


Pierderea dintilor are profunde efecte negative nu doar asupra sanatatii organismului, prin modul in care afecteaza indeosebi procesul de digestie, ci si asupra increderii in sine si a starii psihice generale. Intr-adevar, orice persoana care se confrunta cu aceasta problema poate sa depuna marturie in legatura cu faptul ca viata sa sociala este profund afectata, incepand din momentul in care nu isi mai permite nici macar sa zambeasca.


Tocmai de aceea, tratamentul cu implant dentar este astfel conceput incat nu numai ca se simte la fel ca dintii naturali, dar si arata exact ca acestia, astfel ca absolut nimeni nu va putea sa remarce vreo diferenta. Astfel, vei putea din nou sa le oferi celor dragi un zambet din inima, cu deplina incredere in sine!


Toate avantajele de care beneficiezi
Pe langa zambetul stralucitor, reconstructia dintilor cu implant dentar iti aduce numeroase alte avantaje. Iata-le pe cele mai importante dintre acestea, care ii fac recunoscatori pe toti pacientii:


• ofera o senzatie de dinti naturali care nu va putea fi egalata de nicio proteza dentara, indiferent de tipul acesteia;
• ajuta la evitarea slefuirii dintilor sanatosi, spre deosebire de restaurarile cu punti dentare traditionale;
• permite recapatarea functiei masticatiei, prevenind si posibila aparitie a unor probleme gastrice;
• este foarte rezistenta in timp. Daca sunt respectate indicatiile medicului stomatolog, precum si igiena si controalele periodice, pot sa reziste chiar si intreaga viata. Astfel, se dovedesc, in deplinul sens al expresiei, o investitie pe termen lung;
• ofera confort fizic, prevenind aparitia leziunilor sau miscarile dintilor ce ar putea fi cauzate de protezele mobile;
• datorita confortului psihologic pe care il ofera, cresc calitatea vietii si increderea generala in propria persoana.


implant dentar

Procedura si etapele de parcurs
Atunci cand, impreuna cu un medic specialist, ai decis ca ai nevoie de un implant dentar, trebuie sa stii ca va trebui sa parcurgi trei etape pana in momentul in care vei putea sa beneficiezi de toate avantajele pe care le presupune aceasta solutie.


Cea dintai este etapa de pregatire, in cadrul careia se realizeaza consultatia, eventualele radiografii si computerul tomograf, prin care se fac masuratori precise si se insereaza virtual implantul. Acum, starea de sanatate a pacientului este studiata cu atentie, prin intermediul tuturor tipurilor de analize realizate.


A doua etapa este cea chirurgicala, care presupune inserarea propriu-zisa de implant dentar in osul mandibular si/sau maxilar. Dupa aceea, va trebui sa se astepte o perioada de timp cuprinsa intre 2 si 6 luni, pana cand implantul se prinde sau se sudeaza in os ori, in termeni de specialitate, se osteointegreaza. In cazul implanturilor cu incarcare imediata, pacientul poate beneficia de dinti ficsi provizorii in maxim 24 de ore de la inserarea acestora, urmand sa revina pentru lucrarea definitiva. Astfel pacientul se poate bucura de o dantura fixa pe toata durata tratamentului.

A treia si cea din urma etapa este cea protetica. Se face o mica incizie in dreptul implantului si se monteaza un conformator gingival, care permite vindecarea estetica a gingiei. Ulterior, se monteaza un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare. In fine, lucrarea finala este realizata in laboratorul de tehnica dentara: viitorii dinti ficsi se fixeaza prin cimentare sau insurubare.


Si asta e tot! Vei putea sa te bucuri din nou de mancarurile preferate, sa mesteci fara probleme si sa zambesti din tot sufletul!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.