Posted on: august 27, 2021 Posted by: florinolteanu Comments: 0

Două creșe noi vor fi construite în Timișoara cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Aceste creșe vor deveni realitate prin „Programului național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”, aprobat prin Ordonanța de Guvern nr. 25/2001.

 Semnarea contreactelor cu firmele care vor construi cele 2 crere noi va avea loc în 2022 Cele două creșe noi vor avea dimensiuni mari pe terenuri de 1810 mp, respectiv 1024 mp. Primăria Timișoara a inițiat acțiunea de întocmire a documentației pentru a o depune la Compania Națională de Investiții.

Autoritățile locale vor identifica locațiile, vor asigura căile de acces și racordarea la utilități pentru cele două creșe noi.

Primăria Timișoara se implică activ pentru cele două creșe noi

Primarul Timișoarei a declarat: „Cunoaștem bine nevoia uriașă de creștere a numărului de locuri la creșă, de aceea anunțul ministrului Cseke ne bucură, venind în întâmpinarea nevoii atât de multor familii din Timișoara. E un câștig important pentru comunitate și face parte din strategia administrației locale de a crește numărul de locuri în creșele timișorene. Chiar în cursul acestei luni am semnat contractul de execuție a lucrărilor de construcție a unei alte noi creșe, care se va ridica pe un teren al primăriei de pe strada Ion Ionescu de la Brad, prima construită în orașul nostru în ultimii opt ani. Tot anul acesta vom da drumul lucrărilor de construcție a încă două noi creșe – pe Bogdăneștilor și în Ciarda Roșie”.

Timișoara a atras în ultimul deceniu o populație activă și din alte regiuni. Noii veniți, în majoritate tineri și-au întemeiat familii, s-au născut copii de care părinții care lucrează nu pot avea grijă. Creșele de stat nu acoperă decât 75% din necesar, iar cele private au prețuri, de multe ori neaccesibile.

Punctul de vedere al Primăriei Timișoara este următorul:

„Fiecare copil al Timișoarei trebuie să aibă asigurat un loc în care să învețe prin joacă și să fie îngrijit cu căldură. Construcția de noi creșe este parte a programului de guvernare și reprezintă baza contractului prin care se creează oportunități și prosperitate pentru copiii Timișoarei”.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.