Posted on: septembrie 22, 2021 Posted by: Author Comments: 0

Dacă şi tu te-ai întrebat vreodată ce reprezintă un back-ul şi de ce este important backup-ul fişierelor firmei pe servere de stocare, ei bine, te afli în locul potrivit, deoarece pe parcursul acestui articol vom stabili clar noţiunea de back-up şi de ce este important să faci un backup fişierelor societăţii tale.

Ai păţit vreodată ca pc-ul tău să se defecteze şi astfel să rămâi fără toate ducmentele ce erau memorate în acel pc? Ei bine, atunci probabil ştii cât de incomod este să rămâi fără documente importante ale societăţii tale şi ai realizat, în mod indirect, cât de important este să faci back-up fişierelor.

Pentru o societate serioasă, cu un număr destul de mare de angajaţi şi de calculatoare, un astfel de eveniment neplăcut poate să afecteze destul de serios compania, cât şi activitatea pe care aceasta o prestează. Totodată, reputaţia firmei va scăde şi ea considerabil în cazul în care datele se vor pierde, deci, implicit, informaţii private şi intime despre clienţii companiei.

Pentru a nu te trezi într-o astfel de situaţie atât de neplăcută şi cu societatea ta, ai putea să îţi menţii datele în siguranţă printr-un simplu back-up.

Ce reprezintă backup-ul?

După cum observăm încă din denumire, back-up datelor este acel proces ce presupune copierea, arhivarea, cât şi stocarea datelor într-un mod sigur.

Mai exact, să faci backup-ul fişielor şi a datelor înseamnă să faci o “copie de rezervă” pentru toate aceste date, scopul singular fiind acela de a nu te trezi într-o situaţie de pierdere a datelor, deoarece este foarte important să îţi menţii informaţiile companiei şi clienţilor pentru anumite situaţii de urgenţă.

De ce este important backup fişierelor firmei?

Principalul scop al facerii acestui backup este acela de a avea mereu o copie a datelor, astfel putând să recuperezi toate datele şi informaţiile importante în cazul în care te trezeşti cu defecţiuni majore, vorbind aici în special de defecţiuni ale hardware-ului sau sfot-ului cu care rulează firma ta.

De altfel, coruperea datelor sau predispunerea la un atac al unui virus cibernetic, cât şi stergea în mod voit sau nu a datelor poate să reprezinte alte cauze pentru care să rămâi fără date atât de importante.

Datorită acestui backup vei avea posibilitatea de a-ţi recâştiga, să spunem aşa, datele dintr-o anumită perioadă, deci astfel îţi vei ajtuta compania într-un moment extrem de neplăcut, ce poate duce la repercusiuni atât financiare, cât şi din punct de vedere al reputaţiei societăţii tale.

Recomandarea noastră este aceea de a realiza o copie de rezervă la un anumit interval de timp, mai ales atunci când se adună multe date în HDD, indiferent de ce fel de date vorbim, pentru o firmă, marea majoritatea sunt foarte importante.

Dacă va trece prea mult timp între backup-uri, creşte şi riscul de a-ţi pierde informaţiile, iar, efectuarea nu unuia, ci a mai multe astfel de backup-uri poate să reprezinte cea mai bună alegere, deoarece nu puţine au fost cazurile în care multe persoane s-au trezit fără anumite date importante ale societăţii.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.