Posted on: noiembrie 25, 2021 Posted by: happy Comments: 0
picturi pe numere

In primul rand, in cazul in care va intrebati daca are rost sa dati cu lac picturile pe numere, ei bine, este clar ca merita sa faceti acest lucru. Mai exact, cand vorbim de niste vopsele acrilice vorbim de acele vopsele durabile si chiar impermeabile, in comparatie cu vopselele din ulei. Insa, pana la urma pe ambele se va aseza praful, ca in cazul oricarui tablou.

Ai posibilitatea si de a spala imaginea pictata, insa cu timpul, facand asta deseori, vopseaua si tabloul se va deteriora. In concluzie, in cazul in care va doriti ca vopselel sa para mai reale, mai luminoase, ar trebui sa apelati la a le da cu lac. Totodata, trebuie sa remarcam si faptul ca imaginea poate fi acoperita doar cu un lac special destinat vopselelor acrilice.

Vrei sa te bucuri de adevarata placere de a folosi picturi pe numere? Acceseaza Acuarello.ro si alege dintr-o multime de modele!

Lacul mat sau lucios pentru picturile pe numere?

Pe piata sunt disponibile mai multe tipuri de lacuri destinate acoperirii tablourilor, iar cele mai cunoscute sunt cele mate si cele lucioase. In cazul in care te intrebi ce lac trebuie sa folosesti pentru tabloul tau, ei bine, asta depinde de cum iti doresti sa arate acesta in final.

De exemplu, cand vorbim de un lac mat am putea spune ca avem de-a face cu un lac care aproape ca nu se poate observa pe tablou insa ofera acea nuanta mata vopselei, in timp ce lacul lucios va da un plus de stralucire intregului tablou. In cazul in care nu esti decis la ce anume sa apelezi, ai putea sa le cumperi pe amandoua si sa faci un amestec intre ele, obtinand astfel o textura semi-mata.

Inainte de a trece la procesul propriu-zis, trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte. In primul rand, camera unde se va desfasura procedeul de lacuire trebuie sa fie ventilata si in acelasi timp uscata. In caz contrar, lacul poate sa capete o textura tulbure.

De altfel, inainte de a trece la lacuire, ar trebui sa curatati pictura de praf sau orice alta urma de murdarie. Puteti realiza acest lucru cu ajutorul unei carpe dintr-un material moale. Lacul trebuie sa fie aplicat cu ajutorul unei perii mari sau cu ajutorul unui burete special destinat acestui lucru.

Primul strat de lac pe care il veti aplica picturii trebuie sa fie dat intr-o singura directie pentru a putea evita aparitia bulelor. Odata aplicat primul strat, trebuie sa lasati ca lacul sa se usuce circa o noapte. Urmatorul pas si totodata ultimul pas tine de aplicarea celui de-al doilea strat de lac. In cazul in care ati optat pentru un lac cu tenta lucioasa, trebuie sa stiti ca trebuie sa fie aplicat in directia contrara aplicarii primului strat, pe cand daca lacul este unul mat, aplicati-l in directia initiala.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.