Posted on: ianuarie 29, 2022 Posted by: florinolteanu Comments: 0

În noiembrie 2020, patru indivizi au jefuit o bătrână din Pâncota. Bîtrâna de peste 80 de ani a fost imobilizată, iar din seif-ul casei au fost sustrați 300 000 euro.

Fapta este cu atât mai gravă cu cât la ea au participat și doi polițiști care juraseră să apere țara de hoți, nu să devină tâlhari de drumul mare.

Cei doi polițiști arădeni au primit, în primă instanță, prin decizia Judecătoriei Arad 2 ani, respectiv, 2 ani și trei luni de închisoare pentru tâlhărie calificată.

Ceilalți doi civili au primit 3 ani, respectiv 2 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile, Inculpaților, aflați în arest preventiv de anul trecut, li s-a redus perioada petrecută deja după gratii.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuinţă din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalţi doi ar fi asigurat ieşirea din imobil” a anunțat IPJ Arad, în martie 2021.

Procurorii au anunțat că vor face recurs, considerând că pedepsele sunt prea ușoare.

Din păcate, justiția din România nu acționează în spiritul legilor ci numai în litera lor.

Doi polițiști participă la un jaf care l-ar face invidios și pe celebrul spărgător de bănci John Dillinger. În mod normal, societatea trebuia să riposteze.

În mod normal, acești indivizi care au îmbrăcat uniforma statului au fost examinați psihologic. Oare nu trebuie anchetați psihologii care le-au dat indirect dreptul să tâlhărească la adăpostul uniformei statului?

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.