Posted on: august 27, 2021 Posted by: florinolteanu Comments: 0

           CJ Timiș dorește implementarea unei platforme digitală care să înceapă procesul de minimalizare a circulației documentelor pe suport de hârtie în instituție și instituțiile subordonate. Se dorește astfel introducerea semnăturilor digitale și arhivarea digitală.

Llicitația a fost deschisă deja de către CJ Timiș. Ccaietul de sarcini solicitat de CJ Timiș este centrat pe analiza cerințelor, proiectare, programare (codare), integrare, testare, instalare. Urmează configurarea, punerea în funcțiune, documentarea și instruirea Este avută în vedere și furnizarea serviciilor de mentenanță aferente perioadei de garanție.

CJ Timiș:termen pentru digitalizare- 330 zile

Caietul de sarcini este creația unei echipe multidisciplinară a CJ Timiș coordonate de administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile.

Mariam Constantin Vasile a declarat: „Eforturile echipei s-au concentrat spre a genera o documentație de atribuire calitativă, clară și atractivă pentru ofertanții serioși. Așteptăm un număr cât mai mare de oferte de la firme, companii care doresc să își testeze puterile în susținerea instituțiilor publice din România. Ne dorim un nou start în administrația județului, cât și setarea unui cadru de lucru ce va servi ca exemplu de bune practici pentru toate celelalte administrații publice”.

Platforma ar trebui să fie operațională în 330 zile calendaristice, din momentul câștigării licitației, deci, cel mult, 11 luni.

România este încă departe de a trăi în era digitală, Estonia, este, în schimb, cea mai digitalizată țară din Uniunea Europeană. Practic, niciun act nu se mai solicită prin completare de cereri pe hârtie. Toate departamentele sunt digitalizate, astfel că estonienii au trimis hârtia în cărțile de istorie.

Județul Timiș vrea să fie printre primele județe care să intre în lumea digital, anunțând începutul unei revoluții în materie.

Timișorenii sunt mai conectați la tehnologie decât alți români. Foarte mulți au fost în afara României și au înțeles avantajele digitalizării. Digitalizarea înseamnă securozarea informației, Ea înseamnă siguranță, rapiditare și elimibarea barierelor birocratice de orice fel,

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.