Posted on: septembrie 7, 2021 Posted by: florinolteanu Comments: 0

Centrul de mari arși de la Timișoara are proiectul thenuc pentru costruire gata. Cel puțin, aceasta este declarația ministrului demisionar Ioana Mihăilă.

Centrul de mari arși este o veche promisiune a USR, încă din 2015, imediat după tragedia de la Clubul Colectiv din București.

Proiectul tehnic finalizat înseamnă că se poate trece la licitarea ofertelor de construcție. La 1 octombrie 2021, ar putea fi deschisă licitația. La finalul lunii februarie 2022, ar putea fi semnat contractul cu firma care va fi desemnată câștigătoare a licitației.

Centrul de mari arși rămâne incert

Oficialul ministerial a făcut următoarea declarație:

”La Timișoara în cadrul Spitalului Județean de Urgență a fost finalizat proiectul tehnic pentru construire. Licitația pentru contractarea lucrărilor este planificată a fi inițiată la sfârșitul acestei luni, iar semnarea contractului pentru lucrările de construcție este estimată să se realizeze în februarie 2022. La București a fost finalizată și avizată documentația tehnică și au fost obținute autorizații de construire de demolare. Proiectul tehnic și detaliile pentru execuție sunt în faza de finalizare. Contractarea lucrărilor de construcție este estimată pentru luna ianuarie 2022. La Târgu Mureș, la sfârșitul lunii iulie a fost aprobată investiția pentru construcția centrului de Arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență. Autorizația de construire este estimată a fi obținută luna viitoare, urmând ca semnarea contractului să se realizeze în august 2022”.

Se pune totuși o mare problemă. Centrul de mari arși nu trebuia să fie în stadiul de proiect tehnic după șase ani. Trebuia să fi fost dat în folosință câte unul în cele mai mari orașe ale României. Orice guvern responsabil ar fi realizat un astfel de centru măcar în București, Iași, Cluj, Timișoara. Nu spun la Constanța și la Craiova. Numai că dacă judecăm câte proiecte au ajuns la coș în ultimii ani, optimismul scade.

Ministrul Sănătății a făcut o declarație de adio. Nici ea nu era convinsă de ceea ce citea de pe foile ministeriale. Ca oameni care am suportat habarnismul cronic al guvernelor din 2016 încoace, știm că tot ce a spus azi Ioana Mihăilă este vrăjeală. Un alt guvern va veni cu prioritățile lui PNL sigur va bloca investițiile USRPLUS, doar ca să îi discrediteze.

Doar printr-un miracol, timișorenii speră ca marii arși din Banat să fie tratați la Timișoara.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.