Posted on: octombrie 12, 2021 Posted by: razvan Comments: 0

În ceea ce privește ochelarii protecție PC, care este rata de protecție ideală? Aceasta este o întrebare esențială pentru orice pasionat de calculator căruia îi pasă de ochi și de starea generală de sănătate.

Rata de filtrare a lentilelor unor ochelari protecție PC: ce este?

În primul rând, să începem prin a defini la ce corespunde rata de filtrare a ochelarilor protecție PC. Ochelarii protecție PC sunt un filtru fizic plasat între ecran și ochi, pentru a-i proteja de lumina albastră. Pentru că această lumină „albastră” este de fapt cea a LED-urilor care alcătuiesc iluminarea ceasurilor, smartphone-urilor, tabletelor, computerelor și televizoarelor noastre. Cu toate acestea, undele deosebit de scurte de lumină albastră sunt foarte agresive pentru ochii noștri. Iar problemele merg și mai departe: după disconfortul ochilor (uscăciune, roșeață, etanșeitate) apare disconfort neurologic. Printre acestea: tulburări de atenție, tulburări de somn, tulburări de dispoziție.
Acești ochelari protecție PC sau anti-lumină albastră sunt, prin urmare, destinați să elimine sau cel puțin să reducă aceste efecte secundare nocive ale luminii albastre asupra sănătății.

Care sunt ratele de filtrare ale tipurilor de ochelari protecție PC?

Indiferent de model, ochelarii protecție PC filtrează în general mai puternic decât ochelarii convenționali. Asta pentru că ei sunt destinați persoanelor care petrec, în medie, șase ore pe zi în fața unui ecran. Mai mult, mulți oameni petrec timp în față ecranului noaptea târziu, pe întuneric, fără altă sursă de lumină decât ecranul. Aceste condiții sporesc efectele nocive ale luminii albastre.

În cele din urmă, ecranele video de astăzi au făcut progrese uriașe, devenind extrem de realiste și captivante. Prin urmare, ne putem scufundă total în universul virtual, adesea fără să luăm pauze pentru ochi timp ore întregi. Ceea ce, din nou, favorizează efectele luminii albastre.

Este imposibil să se stabilească o rată ideală de protecție în termeni absoluți. De fapt, rată ideală de protecție depinde foarte mult de nevoile dvs. și de practică ecranului. Dacă sunteți un pasionat de jocuri video ocazional și doriți o pereche de ochelari protecție PC, va fi suficientă o protecție standard împotriva luminii albastre, în intervalul 15-30%.

Dacă, dimpotrivă, jucați sau lucrați multe ore pe zi în față ecranului, alegeți preferabil o pereche de ochelari protecție PC specifică. Nu numai că rată de filtrare va fi mai mare și, prin urmare, mai protectoare (între 30 și 70%), dar designul ramelor speciale vă va proteja de radiațiile laterale. În cele din urmă, dacă sunteți un profesionist sau un jucător pasionat, unele mărci oferă rate de filtrare de aproape 90%.

De fapt, trebuie să știți că o rată de filtrare ridicată nu vine fără dezavantajele sale. Filtrarea puternică înseamnă mult mai puțin albastru, distorsionând astfel percepția culorii. Acest lucru poate fi neplăcut și poate interfera cu nevoile dvs.

Blocarea multor lumini albastre poate avea consecințe negative asupra sănătății. Într-adevăr, lumina pe care încercăm să o blocăm este de fapt „albastru-violet”. Dar foarte aproape de el pe spectrul luminii este lumina albastru-turcoaz. Și această lumină albastru-turcoaz are efecte benefice necesare asupra echilibrului nostru psihic.

Pe scurt, rata de protecție ideală pentru ochelarii protecție PC trebuie să fie personalizată, în funcție de nevoile dumneavoastră. Și, în mod ideal, completați purtarea unor ochelari protecție PC cu alte măsuri contra luminii albastre!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.