Posted on: noiembrie 18, 2021 Posted by: florinolteanu Comments: 0

Benone Sinulescu a murit azi 18 noiembrie 2021. Îndrăgitul artist avea 84 de ani. O nouă tragedie a lovit azi lumea artistică. Benone Sinulescu, cel care ne-a încântat cu vocea sa deosebită a plecat dintre noi. Deși a cântat despre Siriu și zona Buzăului, de unde provenea, artistul a ales să trăiască în localitatea Bârzava județul Arad. Aici, Benone Sinulescu avea o casă cu grădină de care era foarte mândru.

Artistul apărea cu foarte multă plăcere la emisiunile de folclor și nu numai de la posturile naționale de televiziune.

Benone Sinulescu a cântat în duet cu Irina Loghin o altă stea a folclorului românesc.

Îndrăgitul artist a murit la Spitalul Județean Arad, în jurul orei 14.50. Cauza decesului a fost reprezentată de o pneumonie care s-a agravat, deși artistul încercase să se trateze.

Născut în 1937, în regiunea Buzăului, micul Benone reușea la 13 ani să cânte melodii din repertoriul celor mai cunoscute artiste ca Maria Tănase sau Ioana Radu.

Benone Sinulescu promovase în ultimii ani genul etno-pop, o interpretare în cheie și ritmuri moderne a genului folcloric. Îndrăgitul artist a reușit să atragă foarte mulți tineri spre folclor.

El a avut probleme de sănătate în ultimele luni. Artistul încerca să își revină după greaua încercare prin care trecuse în vara acestui an.

Artistul mărturisea că regretata Ileana Sărăroiu fusese aceea care a reușit să îi facă cunoștință lui Nea Beni cu soția sa. După ce s-au cunoscut, cei doi au trăit o foarte frumoasă și lungă poveste de dragoste de patru decenii.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.