Posted on: august 28, 2021 Posted by: florinolteanu Comments: 0

Băile Herculane reprezintă o locație care, în ciuda degradării orașului istoric, poate să ofere o vacanță de vis. Sunt pensiuni, sunt hoteluri, izvoare de tratament. Mai adăugăm și peisajul, susurul Cernei. Unde e istorie, acolo sunt și ruine. Au și ruinele farmecul lor, nu-i așa?

Să zicem că un turist de prin Moldova sau Dobrogea care a auzit de utilitatea Băilor Herculane, se decide să vină vara cu trenul. Aerul ozonat de Băile Herculane este mai bun decât la Davos în Elveția. Deosebirea este că la Davos, urci până la 3000 m altitudine. Cu mult mai mult decât la Herculane.

Totuși, înainte de a ajunge să te instalezi unde ai făcut rezervarea, că altfel, rar prinzi loc pe undeva, inclusiv la particulari, ajungi în gară. Mică, istorică, romantică, dar nu-ți arde. În orice țară europeană, în același timp, ai fi făcut triplul distanței la capătul căreia ai ajuns în Herculane. De regulă, ești cu familia, un munte de bagaje. Nu prea e o stațiune să mergi alături de copii mici. Cauți să vezi dacă este vreun taxi.

Aventura taximetrelor la Băile Herculane

Trebuie să știi că la Băile Herculane, taximetriștii lucrează fără dispecerat, care încă nu s-a inventat. Așa că, dacă descoperi pe internet telefoane și tarife de firme, ai de sunat. Dacă ai răbdare, te uiți ce tren vine mai repede, ori dinspre București, ori dinspre Timișoara. Dacă ora e apropiată, vin taxiuri cu turiști care pleacă. Așa că, dacă ești mai iute, ai noroc. Dacă nu, ai niște microbuze hodorogite în care abia încap oamenii. Și nu merg decât până la hotelurile comuniste de jos, adică până la „Sindicate”. Așadar, tot răbdarea e de bază. Taxiurile sunt rare, mașinile sunt destul de luxoase, prețurile la fel. De sus, de la Hotel Roman și până la Gară, te costă cât dublul distanței dintre două locații din București, la un trafic nu prea aglomerat. Adică foarte mult. De aceea, dacă poși merge pe jos, încearcă.

Din păcate, problema accesului spre și de la gara din Băile Herculane este dificilă.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.